Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tesla Motors pod vlivem cenzury? Z webu zmizela zmínka o autopilotovi

Peking
Peking
Foto: Pixabay

Šanghaj - Americký výrobce elektromobilů Tesla odstranil ze své čínské internetové stránky slovo autopilot a výraz pro samořízené vozy. Zmínky zmizely z webu pro sedan Model S v neděli večer a místo nich byla použita fráze přeložitelná jako řízení s asistencí.

Cenzuře předcházela nehoda, po které si řidič v Pekingu stěžoval, že Tesla přecenila funkci autopilota. Řidič boural tento měsíc na dálnici. Vůz se nedokázal vyhnout vozidlu stojícímu na levé straně a zasahujícímu do vozovky. K žádným zraněním nedošlo, na obou vozech ale vznikla škoda.

Jde o první takovou ohlášenou nehodu v Číně. V USA letos v květnu narazil automobil Tesla se zapnutým systémem samořízení do nákladního vozu. Řidič nehodu nepřežil. Americký Národní úřad pro bezpečnost v dopravě (NTSB) poté uvedl, že elektrický vůz jel nedovolenou rychlostí.

"V Tesle neustále provádíme zlepšení, včetně překladů," sdělila agentuře Reuters mluvčí automobilky. Nesrovnalosti v různých jazykových mutacích firma řeší již mnoho týdnů a načasování se současnými událostmi nebo články podle ní nesouvisí.

Pro automobilku je nehoda dalším zádrhelem na čínském trhu. Americký výrobce elektromobilů zde zápasil již s problémy s distribucí a s nabíjením vozů.

Témata:  elektromobily Tesla Motors Čína

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy