Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Levným pohonným hmotám je konec, benzin je zpět nad 29 korunami

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Propad cen u čerpacích stanic v Česku skončil. Natural 95 se vrátil nad 29 korun za litr a průměrně se prodává za 29,06 Kč. Cena nafty od minulé středy vzrostla o 14 haléřů na průměrných 27,60 Kč/l.

Nejdražší pohonné hmoty zůstávají stejně jako před týdnem v Praze. Litr Naturalu natankují řidiči v hlavním městě v průměru za 29,56 Kč, za naftu pak zaplatí průměrných 28,54 Kč/l. Vyplývá to z údajů firmy CCS, která ceny pohonných hmot sleduje.

Nad 28 korun se cena nafty dostala ještě na Vysočině, a v krajích Jihomoravském a Plzeňském.

Nejlevnější benzin mají naopak čerpací stanice v Moravskoslezském kraji, a to průměrně za 28,55 Kč/l. Nafta vyjde nejlevněji v Královéhradeckém kraji, kde je její průměrně cena aktuálně 27,06 Kč/l.

V sousedním Polsku jsou podle serveru www.fuel-prices-europe.info pohonné hmoty levnější než v Česku. Za litr benzinu tam řidiči zaplatí v přepočtu průměrných 25,63 Kč a za litr nafty 24,50 Kč. Nafta je oproti Česku levnější i na Slovensku, kde litr stojí v přepočtu průměrných 26,21 Kč. Naopak Natural tam dražší, přijde na 29,72 Kč.

Pohonné hmoty zdražily během týdne také v sousedním Německu, kam nyní míří za letními výprodeji řada Severočechů. Benzin podle serveru www.fuel-prices-europe.info stojí v přepočtu 34,83 koruny. Za naftu řidiči za hranicemi zaplatí v přepočtu 29,16 koruny.

Témata:  pohonné hmoty čerpací stanice

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy