Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ceny pohonných hmot v Česku další týden po sobě stagnují

Benzinky, ilustrační fotografie
Benzinky, ilustrační fotografie
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Praha - Jak ukazují údaje firmy CCS, ceny pohonných hmot v Česku již třetí týden stagnují. Natural 95 se prodává v průměru za 29,23 Kč/l, což je o haléř méně než minulou středu. Nafta stojí průměrných 27,79 Kč/l, o haléř tedy podražila.

Ceny paliv celé léto kolísaly, když na přelomu června a července skončilo několikaměsíční období zdražování.

Nejdražší benzin je nově v Plzeňském kraji, kde za něj řidiči zaplatí průměrných 29,61 Kč/l. S nevelkým odstupem následují Vysočina a Praha. Právě na Vysočině je nejdražší nafta, litr tam stojí průměrně 28,45 Kč.

Nejlevnější benzin je v Moravskoslezském kraji, a to za průměrných 28,86 Kč/l. Jeho cena se pod hranici devětadvaceti korun dostala už pouze v Královéhradeckém kraji, kde je zároveň vůbec nejlevnější nafta v ČR. Řidiči ji natankují za 27,28 Kč/l.

V Německu zůstala cena benzinu na stejné úrovni jako před týdnem, stojí v přepočtu 35,37 koruny. Nafta mírně zlevnila, v přepočtu se prodává za 27,03 koruny. Podle serveru www.fuel-prices-europe.info lze litr benzinu v Polsku pořídit v přepočtu průměrně za 26,30 Kč a litr nafty za 25,60 Kč. V pohraničí bývají však ceny zpravidla vyšší.

Témata:  pohonné hmoty čerpací stanice

Aktuálně se děje

10. května 2024 8:44

Německo zvažuje proti Izraeli stejné kroky jako USA

Německý ministr obrany Boris Pistorius uvedl, že Berlín zvažuje podobné kroky jako Spojené státy, které pohrozily zastavením dodávek zbraní Izraeli, pokud by izraelské jednotky začaly s rozsáhlou operací ve městě Rafah na jihu palestinského Pásma Gazy.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy