Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pohonné hmoty nezlevňují. Benzín v Praze stojí přes 28 korun

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Analytici se nespletli, když avizovali, že ceny pohonných hmot v ČR budou dál zdražovat. Natural 95 stojí průměrných 27,59 Kč za litr, což je o 36 haléřů víc než minulou středu. Nafta se prodává v průměru za 25,93 Kč/l, tedy zdražení o šest haléřů.

Paliva zlevňovala nepřetržitě od loňského listopadu až do začátku března. Nejdražší byly pohonné hmoty v období posledních sedmi let v roce 2012, kdy benzin stál v Česku přes 38 korun a nafta 37 korun.

Nejdražší pohonné hmoty zůstávají v Praze, vyplává z údajů firmy CCS, která ceny sleduje. Benzin tamní čerpací stanice nabízejí za průměrných 28,10 Kč/l, nafta stojí průměrně za 26,57 Kč/l.

Nejlevnější benzin se prodává v Královéhradeckém kraji, a to v průměru za 27,23 Kč/l. Nafta pak stojí nejméně shodně v Královéhradeckém a Libereckém kraji, kde řidiči zaplatí průměrně 25,47 Kč za litr.

Témata:  pohonné hmoty čerpací stanice

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy