Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Stažení telefonu Samsung Galaxy Note 7 z prodeje bude stát firmu minimálně o 5,3 miliardy dolarů

Samsung
Samsung
Foto: Pixabay

Soul - Stažení telefonu Galaxy Note 7 z trhu bude stát jihokorejskou společnost Samsung Electronics minimálně 5,3 miliardy dolarů (130 miliard Kč).

Vyplývá to z dosavadních odhadů firmy. Samsung se tento týden rozhodl definitivně ukončit výrobu i prodej svého telefonu Galaxy Note 7 kvůli přetrvávajícím problémům se vznícením baterií.

Společnost dnes předpověděla, že v tomto a příštím čtvrtletí kvůli ukončení výroby a prodeje telefonu Galaxy Note 7 přijde na provozním zisku o zhruba tři miliardy dolarů. Již ve středu přitom kvůli Galaxy Note 7 snížila odhad provozního zisku pro uplynulé třetí čtvrtletí o asi 2,3 miliardy dolarů.

Smartphone Galaxy Note 7 vstoupil na trh v srpnu a měl konkurovat nejnovějšímu telefonu iPhone. Kritici ho přijali dobře, ale po několika dnech od zahájení prodeje se začaly objevovat na sociálních sítích obrázky ohořelých přístrojů, což byl první náznak, že s telefonem něco není v pořádku.

Témata:  Samsung

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy