Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

T-Mobilu do září meziročně klesly tržby

T-Mobile
T-Mobile
Foto: EuroZprávy.cz

Praha - Mobilnímu operátoru T-Mobile klesly za tři čtvrtletí tržby meziročně o zhruba tři procenta na 19,4 miliardy Kč. Provozní zisk EBITDA stoupl o čtyři procenta na 8,3 miliardy korun. Výnosy z mobilních služeb se poprvé po osmi letech zvýšily, a to o procento na 13,7 miliardy korun. Firma to dnes oznámila v tiskové zprávě.

Celkový počet mobilních zákazníků se zvýšil o 0,4 procenta na šest milionů. Z toho množství tarifních zákazníků vzrostlo o 2,5 procenta na 3,6 milionu. Průměrný měsíční výnos na zákazníka se zvýšil o korunu na 254 korun.

Zákazníci v průměru protelefonovali 156 minut, tedy o 0,6 procenta více než ve stejném období předchozího roku. Objem přenesených dat se zvýšil o 95 procent na 22.831 terabytů.

"Prvních devět měsíců tohoto roku přineslo nárůst nejen v mobilním segmentu, ale také v oblasti pevných služeb. Navíc jsme dosáhli dvouciferného růstu i v oblasti informačních technologií. Naši zákazníci také velmi příznivě reagovali na nabídku T-Mobile TV, již jsme spustili v květnu tohoto roku," uvedl generální ředitel Milan Vašina.

Témata:  T-Mobile mobilní operátoři ekonomika

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy