Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vláda bude projednávat účtenkovou loterii. Je na ní vyhrazeno 100 milionů korun

Účtenky, ilustrační fotografie
Účtenky, ilustrační fotografie
Foto: EuroZprávy.cz

Praha - Vláda bude příští týden ve středu projednávat účtenkovou loterii. Na její zabezpečení je ve státním rozpočtu na příští rok vyhrazeno 100 milionů korun. Celkem 65 milionů korun je určeno na výhry. Na propagaci loterie půjde 20 milionů korun.

Ministerstvo financí (MF) už ve středu informovalo, že plánuje spustit účtenkovou loterii k elektronické evidenci tržeb (EET) v polovině příštího roku. Loterie "Účtenkovka" má zákazníky motivovat k přebírání účtenek, a tím zvýšit efektivitu EET.

Ročně plánuje rozdělit výhry až za 65 milionů korun. Hodnota prvních pěti výher bude v rozmezí od 100.000 korun do jednoho milionu korun, včetně věcné výhry automobilu. Na zajištění loterie už vypsalo otevřené výběrové řízení.

Materiál dále popisuje zkušenosti s podobnou loterií v zahraničí. Pravidelně se koná v Portugalsku, jako opatření doplňující evidenci tržeb je zavedena například na Maltě, v Chorvatsku, Polsku nebo na Slovensku. Současně se zavedením online evidence tržeb ji spustilo také Slovinsko.

Elektronická evidence tržeb začala 1. prosince pro hotely a restaurace. Vláda si od ní slibuje omezení daňových úniků a narovnání podnikatelského prostředí. Pravicová opozice opatření kritizuje a tvrdí, že zlikviduje mnoho drobných živnostníků.

Témata:  elektronická evidence tržeb Ministerstvo financí České republiky účtenky

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy