Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

VW se soustředí na nová odvětví. Investuje do systému na výběr parkovného

Volkswagen
Volkswagen
Foto: Evgeny Petrov / INCORP images

Wolfsburg - Automobilka Volkswagen se po emisním skandálu Dieselgate soustředí na nová obchodní odvětví. Například investuje do mobilního systému na placení parkovného a v příštích třech letech zaměstná více než tisíc IT specialistů.

Dceřiná finanční skupina VW, Volkswagen Financial Services, převezme kanadskou firmu se sídlem ve Vancouveru PayByPhone, cena transakce nebyla oznámena. PayByPhone je předním poskytovatelem bezhotovostního placení parkovného.

"Parkování a jeho výběr jsou zdlouhavé a v mnohých evropských a světových městech i kuriózní," uvedl Christian Dahlheim z Volkswagen Financial Services.

Noví IT zaměstnanci VW budou mít za úkol posílit know-how firmy v oblasti umělé inteligence, velkých dat a virtuální reality. Asi 500 jich bude pracovat přímo v centrále ve Wolfsburgu.

VW před nedávnem oznámila vytvoření dceřiné značky Moia, která se má stát předním světovým poskytovatelem moderních způsobů přepravy a záhy dosáhnout miliardového obratu.

Témata:  Volkswagen automobilový průmysl ekonomika

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 15:27

Scholz varoval Netanjahua před eskalací situace v regionu

Německý kancléř Olaf Scholz opětovně varoval v neděli v telefonickém rozhovoru izraelského premiéra Benjamina Netanjahua před eskalací situace na Blízkém východě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy