Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ceny pohonných hmot budou stagnovat. Kde natankujete nejlevněji?

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Růst cen pohonných hmot v ČR se zastavil. Benzin Natural 95 se prodává v průměru za 31,20 Kč/l, tedy o haléř dráž než minulou středu, nafta naopak o haléř zlevnila, stojí 30,46 Kč/l. Paliva jsou nadále nejdražší v Praze.

Analytik společnosti Finlord Boris Tomčiak ČTK řekl, že ceny pohonných hmot v ČR by se neměly výrazněji hnout ani v následujících dnech. "V nejbližším týdnu předpokládáme stagnaci cen pohonných hmot. Cena ropy na globálním trhu od počátku roku nepatrně klesla. Koruna vůči americkému dolaru stagnuje," uvedl.

Benzin v Praze se nyní jako v jediném regionu ČR prodává průměrně za více než 32 korun, za litr řidiči zaplatí 32,08 Kč/l. Nafta stojí v metropoli průměrných 31,29 Kč/l. Přes 31korunovou hranici se její cena také v žádném jiném regionu nedostala. Vyplývá to z údajů firmy CCS.

Nejlevnější benzin nabízejí čerpací stanice v Pardubickém kraji, kde je jeho průměrná cena 30,72 Kč/l. Nafta se pak prodává za nejnižší cenu v sousedním Královéhradeckém kraji, a to průměrně za 30,04 Kč/l.

V sousedním Polsku jsou podle serveru www.fuel-prices-europe.info pohonné hmoty levnější než v Česku. Litr benzinu tam nyní v přepočtu stojí průměrně 28,37 Kč a litr nafty 27,74 Kč. Nafta je levnější i na Slovensku, litr tam v přepočtu přijde průměrně na 29,46 Kč. Natural 95 tam ale vyjde dráž než v Česku, litr v průměru na 32,70 Kč. 

Benzin v Rakousku je nyní po přepočtu na koruny znovu levnější než v Jihomoravském kraji, litr naturalu stojí za hranicemi průměrných 1,128 eura (v přepočtu 30,48 koruny). Nafta je také levnější a vyjde na 1,058 eura za litr, což je 28,59 koruny.

Ceny pohonných hmot v Německu stagnovaly, dále jsou pro české řidiče nevýhodné. Benzin stojí v přepočtu 37,55 koruny, nafta mírně zlevnila na 32,15 Kč/l a je tak levnější než například na Tachovsku.

Témata:  pohonné hmoty čerpací stanice

Aktuálně se děje

5. května 2024 8:22

Kyjev s naší pomoci může na Rusy opět útočit v roce 2025, věří Bílý dům

Ukrajina se schválenou vojenskou pomocí Spojených států udrží obranu a v roce 2025 může i zaútočit, uvedl poradce Bílého domu pro národní bezpečnost Jake Sullivan.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy