Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

VW kvůli aféře Dieselgate žaluje první velký německý zákazník

Volkswagen
Volkswagen
Foto: Evgeny Petrov / INCORP images

Berlín - Automobilka Volkswagen čelí další žalově kvůli emisnímu skandálu Dieselgate. Podal ji německý distributor ryb Deutsche See, protože mu koncern poskytl špatné informace o vztahu k životnímu prostředí u flotily vozů, které si pronajal. Volkswagen uvedl, že ještě neviděl obvinění a nemůže se k němu vyjádřit.

Je tak prvním velkým zákazníkem v Německu, který žaluje největší evropskou automobilku kvůli podvodům při emisních testech u vozů s naftovými motory, píše agentura Reuters.

Deutsche See si pronajala od Volkswagenu zhruba 500 vozů. Firma uvedla, že se jí nepodařilo dosáhnout s automobilku dohodu o mimosoudním urovnání. Jednání se zadrhla poté, co Volkswagen příslušné manažery nahradil právníky a PR manažery.

Německý bulvární list Bild am Sonntag uvedl, že Deutsche See požaduje 11,9 milionů eur (321,6 milionu Kč). Ve firmě však nebyl k zastižení nikdo, kdo by se k informaci vyjádřil.

"Deutsche See vstoupila do partnerství s VW jenom kvůli tomu, že VW jí slíbil koncept mobility trvale udržitelný a nejvíce přátelský k životnímu prostředí," uvádí se v prohlášení firmy.

Témata:  dieselgate Volkswagen Německo

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy