Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Výrobce léků Stada otevřel zájemcům o převzetí své účty

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: COMEFLEX CONSULTING

Frankfurt nad Mohanem - Německý výrobce léků Stada Arzneimittel dnes potenciálním zájemcům o převzetí sdělil, že si mohou prověřit jeho účty a finanční situaci.

O Stadu se zajímají tři mezinárodní investiční fondy soukromého kapitálu, z nichž americký Advent International ve čtvrtek podal na firmu závaznou nabídku za 3,6 miliardy eur (97 miliard Kč).

"Zřídili jsme za tímto účelem datové centrum a potenciální uchazeče - dosud tři - jsme pozvali, aby si udělali due diligence," uvedla německá firma. Vedle Adventu se o Stadu zajímá londýnský fond Cinven a třetím je podle zdrojů agentury Reuters americká Bain Capital.

Investiční skupina AOC, která je s pěti procenty akcií největším akcionářem Stady, v pátek vedení firmy vyzvala, aby zajistila transparentní proces prodeje. Standardní procedura due diligence poskytuje uchazečům přístup k firemním účtům a dalším datům.

Témata:  ekonomika léky finance

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy