Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Firmy v Německu se bojí zhoršení ekonomických podmínek

Firmy, ilustrační foto
Firmy, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Berlín - Řada německých firem se obává zhoršení ekonomických podmínek. V rozhovoru s listem Südkurier to řekl šéf mnichovského ekonomického institutu Ifo Clemens Fuest.

Obavy z budoucího vývoje podle něj souvisejí například s působením Donalda Trumpa ve funkci prezidenta Spojených států nebo s plánovaným odchodem Británie z Evropské unie.

"Mnoho podniků má pochybnosti, zda současná příznivá situace vydrží," řekl Fuest. Upozornil také, že některá odvětví se budou muset vypořádat se strukturálními problémy spojenými s rozmachem nových technologií, jako jsou elektromobily či digitalizace.

Institut Ifo v pondělí zveřejní zprávu o březnovém vývoji podnikatelské nálady v Německu. V únoru se podnikatelská nálada překvapivě zlepšila, její index vystoupil na 111 bodů z lednových 109,9 bodu. Vrátil se tak na prosincovou úroveň, která byla nejvyšší od února 2014.

Témata:  Německo firmy ekonomika

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy