Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Koruna po posílení mírně oslabila

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Marie Cvrčková, EuroZprávy.cz

Praha - Česká měna po ranním posílení ke hladině 26,62 Kč/EUR končila vůči euru proti úterku mírně slabší na 26,70 Kč/EUR.

O pět haléřů na 25,15 Kč/USD ztratila koruna k dolaru. Vyplývá to z údajů serveru Patria Online.

"Koruna se během dnešního dne pohybovala v úzkém rozmezí deseti haléřů," uvedl Radek Pavlíček ze skupiny Roklen. Z absence větších výkyvů kurzu je podle něj možné předpokládat, že investoři čekají na čtvrteční únorová data běžného účtu platební bilance.

"Pokud by přebytek dosáhl výrazně lepšího výsledku, který je ostatně očekáván, pro investory by to mohl být signál k nákupu vedoucí k posílení české měny," doplnil.

Za malými pohyby kurzu může být podle hlavního ekonoma Next Finance Vladimíra Pikory skrytá přítomnost České národní banky na trhu, tedy její zasahování proti přílišnému posilování koruny, ale mnohem spíše postup firem, které se vyhýbají převodu z korun na eura.

Témata:  CZK (česká koruna) EUR (euro) ČNB

Související

Aktuálně se děje

17. října 2024 14:41

Tragické detaily smrti Paynea z One Direction. Jak probíhal poslední telefonát?

Světem hudby v posledních hodinách otřáslo tragické úmrtí Liama Paynea, jednoho ze členů již nefungujícího boybandu One Direction. Bylo mu pouhých 31 let. Payne byl nalezen mrtvý před hotelem v argentinském Buenos Aires po pádu z balkónu. Co předcházelo posledním chvílím jeho života? 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy

Dacia Bigster

Rána pro českou Škodu Kodiaq. Francouzi představili "cenovou bombu" - model Dacia Bigster

Dacia představila model Bigster, své nejnovější SUV, které míří do segmentu C. Tento robustní vůz, inspirovaný populárním Dusterem, nabízí větší prostor, lepší motory a moderní úpravy designu. Bigster bude konkurovat modelům jako Škoda Kodiaq a Volkswagen Tiguan, a to hlavně díky své cenové dostupnosti. Kolik si zákazníci připlatí za tento model oproti Dusteru, je stále otázkou, ale Dacia slibuje atraktivní cenovku i u tohoto většího SUV.