Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zisk RWE šel nahoru, překonalo to odhady analytiků

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Frankfurt nad Mohanem - Německá energetická společnost RWE dnes zveřejnila výsledky svého hospodaření za první čtvrtletí roku 2016. Společnost zvýšila provozní zisk o sedm procent na 1,7 miliardy eur (46 miliard Kč), což překonalo odhady analytiků.

K růstu provozního zisku přispěly zejména dobré výsledky obchodních a plynárenských aktivit. Provozní zisk z konvenční výroby elektřiny se nicméně propadl o 20 procent na 354 milionů eur, a to zejména kvůli nižším velkoobchodním cenám.

Analytici podle průzkumu agentury Reuters odhadovali zisk na necelých 1,5 miliardy eur.

Společnost dnes potvrdila, že v celém letošním roce počítá s provozním ziskem v rozmezí od 2,8 do 3,1 miliardy eur. Loni přitom provozní zisk dosáhl 3,8 miliardy eur.

V Česku RWE podle svých internetových stránek zaměstnává přes 4300 lidí. Firma v tuzemsku zajišťuje dodávky zemního plynu a elektřiny a další služby pro 1,7 milionu zákazníků.

Témata:  RWE Německo ekonomika

Aktuálně se děje

21. dubna 2024 18:45

Policie brzy uzavře případ Vrbětice. Rakušan řekl, že vyšetřování finišuje

Policie by v květnu mohla uzavřít vyšetřování explozí v muničních skladech ve Vrběticích. Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) v nedělním vydání pořadu Otázky Václava Moravce potvrdil, že policejní vyšetřování finišuje. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy