Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Německý řetězec sexshopů jde do insolvence

Mnichov
Mnichov
Foto: Pixabay

Frankfurt nad Mohanem - Německý řetězec sexshopů Beate Uhse podal žádost o insolvenční řízení a provede sanaci. Nepodařilo se mu restrukturalizovat dluh z půjčky ve výši 30 milionů eur. Dceřiných společností se žádost netýká, obchody tedy zůstanou otevřené.

"Vydali jsme se cestou, o které věřím, že nám umožní restrukturalizovat skupinu jako celek," uvedl v prohlášení šéf firmy Michael Specht. Dodal, že společnost bude pokračovat v jednání s věřiteli a možnými novými investory.

Bývalá pilotka Luftwaffe Beate Uhseová založila firmu v roce 1946, zprvu provozovala zásilkovou službu. V roce 1962 otevřela v německém Flensburgu první sexshop v Německu, nesl název Institut pro manželskou hygienu.

V určitém období se podnik stal největším maloobchodním prodejcem erotických pomůcek na světě. Nyní zaměstnává asi 345 lidí v sedmi zemích. Kromě Německa nejvíc v sousedním Nizozemí.

Témata:  Německo insolvence obchody

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy