Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

O daňové poradce je zájem, přibývají ve velkém

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Praha - Počty daňových poradců v Česku neustále rostou. Na konci března jich komora evidovala 4645, zatímco ke konci loňského roku jich bylo 4614.

Komora daňových poradců v roce 1993 evidovala 487 daňových poradců, o rok později byl jejich počet trojnásobný. Na konci roku 2014 jich bylo 4547.

Nejvíce poradců hlásí Praha, evidováno jich tu je 1456. Nejméně poradců působí naopak v Karlovarském kraji - 63 odborníků.

"Vyjma Královéhradeckého a Pardubického kraje převažují v oblasti daňového poradenství v jednotlivých krajích ženy. V drtivé většině převládají vysokoškolsky vzdělaní daňoví poradci, těch bylo k poslednímu prosinci 2015 celkem 3965," uvedla daňová poradkyně společnosti TaxVision Blanka Štarmanová.

Vedle daňových poradců působí na území České republiky daňoví poradci - právnické osoby. Těch je nyní v Česku evidováno 908.

Témata:  daně ekonomika

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy