Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

BMW slaví. Automobilka má její nejlepší lednový výsledek v prodeji aut

Slovenský auto, moto tuning dobývá svět!
Slovenský auto, moto tuning dobývá svět!
Foto: AMTS

Mnichov - Automobilka BMW v lednu zvýšila prodej meziročně o 3,8 procenta na 169.538 vozů. To představuje nejlepší lednový výsledek v historii podniku. Odbyt nicméně zaostal za konkurenty Mercedes-Benz i Audi.

BMW vyrábí vozy značky BMW, Mini a Rolls-Royce. Loni jí vzrostl odbyt o 4,1 procenta na 2,46 milionu aut. Firma tak zaznamenala už sedmý rekordní rok za sebou.

"Věřím, že tento rekordní měsíc je začátkem dalšího rekordního roku," řekl k lednovým výsledkům člen představenstva BMW Pieter Nota, zodpovědný za prodej.

Prodej značky BMW v lednu vrostl o 3,4 procenta na 148.400 vozů. Konkurent Daimler, se kterým BMW dlouhodobě soupeří o pozici jedničky na trhu luxusních aut, již dříve oznámil, že odbyt jeho značky Mercedes-Benz v lednu vzrostl o 8,4 procenta na 193.414 vozů.

Témata:  BMW automobilový průmysl prodej aut auto

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:36

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy