Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Automobilka Porsche uvažuje o výrobě létajícího taxíku

Porsche
Porsche
Foto: Porsche

Frankfurt nad Mohanem - Trh létajících taxíků ještě neexistuje, ale řada firem jako je Uber, o něm již uvažuje. Přidává se k nim také německá automobilka Porsche.

Uber potvrdil, že plánuje začít s testováním městských létajících taxíků v Dallasu, Los Angeles a v Dubaji v roce 2020.

Automobilka Porsche chce držet krok s rozvojem trhu alternativních taxislužeb. "Dávalo by to smysl. Když jedu z (továrny Porsche) Zuffenhausenu na stuttgartské letiště, trvá to, když má člověk štěstí, nejméně půl hodiny. Let by zabral jen tři a půl minuty," řekl listu Automobilwoche šéf prodeje firmy Detlev von Platen.

Projektant Porsche představil prototyp létajícího vozu na loňském Ženevském autosalonu. Dvoumístný automobil nazvaný Pop Up zkonstruovaný ve spolupráci s výrobcem letecké techniky Airbus byl navržen speciálně proto, aby se pomohl vyhnout automobilovým zácpám ve městě.

Porsche plánuje, že částečnou kontrolu nad vozem bude mít pasažér, ale k jeho ovládání nebude potřebovat letecký průkaz, protože většina funkcí bude automatizovaná.

Témata:  Porsche létající automobily automobilový průmysl

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:14

Feri neuspěl s odvoláním, tříletý trest vězení za znásilnění platí

Exposlanec Dominik Feri půjde na tři roky do vězení za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění, rozhodl odvolací soud v pondělí. Feri byl už loni v listopadu uznán vinným ve všech třech bodech obžaloby a potrestán nepodmíněným trestem v délce tří let. Někdejší politik, který vinu odmítá, se může dovolat k Nejvyššímu soudu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy