Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Lufthansa ruší lety do Venezuely. Stát jim dluží přes 100 milionů eur

Lufthansa, ilustrační fotografie
Lufthansa, ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Frankfurt - Německá Lufthansa od 17. června do odvolání ruší lety do Venezuely. Jako důvod aerolinky uvedly, že jim jihoamerická země dluží kvůli potížím s převodem místních příjmů z prodeje letenek do zahraničí přes 100 milionů eur.

Lufthansa létá na trase Frankfurt-Caracas třikrát týdně a už dříve omezila lety na této trase. Mluvčí firmy dnes uvedl, že zatím nelze říci, zda dlužnou částku bude muset Lufthansa odepsat.

Zahraniční přepravci si kvůli omezené směnitelnosti bolívaru nemohou své příjmy směnit snadno na devizy a ty pak převést na svá domácí konta. Podobné problémy má i francouzská společnost Air France.

Venezuelská ekonomika se loni propadla o 5,7 procenta a Mezinárodní měnový fond předpokládá, že letos se pokles prohloubí na osm procent. Hospodářská krize v zemi je důsledkem řady let špatné politiky socialistického vůdce Huga Cháveze a jeho nynějšího následníka Nicoláse Madura.

Témata:  Lufthansa Venezuela

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 11:46

Ruské regiony ruší kvůli Ukrajině vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství

Nejméně pět ruských regionů se rozhodlo zrušit vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství, kterým si Rusko připomíná sovětské vítězství nad nacistickým Německem dne 9. května. Tato opatření jsou reakcí na hrozbu útoků z Ukrajiny, s níž Rusko vede více než dva roky válečný konflikt, informoval server The Moscow Times.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy