Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nejnižší nezaměstnanost v EU? Nadále je to Česko

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Brusel - Míra nezaměstnanosti v Evropské unii v dubnu klesla na 8,7 procenta, což je nejméně za posledních sedm let. Česko a Německo i nadále patří k zemím s nejnižším počtem lidí bez práce.

V zemích s eurem zůstala míra nezaměstnanosti beze změn na březnových 10,2 procenta, což je nejméně od srpna 2011.

Eurostat odhaduje, že počet lidí bez práce v EU v dubnu klesl o 106.000 na zhruba 21,22 milionu. V eurozóně pak bylo bez práce o 63.000 lidí méně než v březnu, celkově zhruba 16,42 milionu mužů a žen.

Z jednotlivých států osmadvacítky byla nejnižší míra nezaměstnanosti v České republice, kde zůstala na březnové úrovni 4,1 procenta. Druhou nejnižší nezaměstnanost mělo Německo. Podobně jako v Česku se i tam pokles nezaměstnanosti zastavil, míra nezaměstnanosti zůstala stejná jako v březnu, kdy činila 4,2 procenta. "Trh práce pokračuje v celkově příznivém vývoji," uvedl dnes šéf spolkového úřadu práce Frank-Jürgen Weise. "Zaměstnanost prudce vzrostla a poptávka po pracovní síle se také výrazně zvýšila," citovala Weiseho agentura Reuters.

Na třetím místě v EU skončila Malta s mírou 4,3 procenta. Nejvyšší nezaměstnanost mělo opět Řecko. V únoru, ze kdy jsou poslední údaje, činila 24,2 procenta.

Témata:  EU nezaměstnanost Česká republika

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 21:49

Rusko se snaží dobýt město Časiv Jar s až 25 000 vojáky

Ruské síly se snaží dobýt město Časiv Jar na východě Ukrajiny s 20.000 až 25.000 vojáky. Oznámila to v pondělí ukrajinská armáda, podle které je situace v oblasti složitá. Informuje o tom agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy