Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Deutsche Bank čelí vážné krizi, sráží ji rating

Pracovníci Detsche Bank v Německu
Pracovníci Detsche Bank v Německu
Foto: db.com

Frankfurt nad Mohanem - Ratingová agentura Standard & Poor's dnes snížila hodnocení úvěrové spolehlivosti největší německé bankovní společnosti Deutsche Bank o jeden stupeň na BBB+. Důvodem jsou obavy ohledně schopnosti podniku provést restrukturalizaci svých aktivit. Nový rating se sice stále nachází v investičním pásmu, signalizuje však vyšší pravděpodobnost, že v případě nepříznivých ekonomických podmínek bude oslabena schopnost firmy dostát svým finančním závazkům.

Generálního ředitele společnosti Deutsche Bank Johna Cryana v dubnu v čele podniku nahradil jeho náměstek Christian Sewing. Cryan vedl banku necelé tři roky, investoři však přestali věřit, že se mu podaří vymanit podnik ze ztrát.

Firma po změně ve vedení představila rozsáhlou reorganizaci divize investičního bankovnictví, která bude zahrnovat rušení pracovních míst a omezování některých aktivit, zejména ve Spojených státech a v Asii.

Deutsche Bank loni prodělala 735 milionů eur (zhruba 19 miliard Kč). Ztrátová tak byla již třetí rok za sebou. Ztráta nicméně klesla téměř o polovinu ze zhruba 1,36 miliardy eur v roce 2016.

Témata:  Deutsche Bank Standard & Poors ratingy od agentur

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 15:10

Londýnem se proháněli splašené vojenské koně

Centrem Londýna se ve středu prohánělo několik splašených koní, uprchli britské vojenské jednotce Household Cavalry. Zranění při tom utrpělo pět lidí, čtyři odvezli do nemocnice.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy