Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ryanair kvůli stávce ruší lety, potíže může mít až 50 tisíc cestujících

Boeing 737-800 společnosti RyanAir
Boeing 737-800 společnosti RyanAir
Foto: ryanair.com **www.ryanair.com**

Dublin - Irské aerolinky Ryanair kvůli stávce palubního personálu příští týden zruší přes 12 procent letů. Zákazníci, kteří od firmy nedostali e-mail nebo SMS, mohou počítat s tím, že jejich let se uskuteční.

Opatření se ve dnech 25. a 26. července dotkne až 300 letů denně do Belgie, Portugalska a Španělska a v opačném směru a zasáhne téměř 50.000 cestujících. 

Tento týden v pátek hodlá Ryanair kvůli stávce irských pilotů zrušit asi 24 spojů mezi Irskem a Británií. Minulý týden ze stejného důvodu zrušil 30 letů.

Palubní personál zveřejnil 4. července seznam 34 požadavků, včetně "spravedlivé mzdy na živobytí", zlepšení nemocenských dávek nebo pracovních smluv ve vlastním jazyce založené na místním, nikoli irském právu. Ryanair tvrdí, že pracovní podmínky pro zaměstnance jsou konkurenceschopné a často lepší než u ostatních nízkonákladových přepravců.

Aerolinky Ryanair působí ve 37 zemích včetně České republiky. Z hlediska počtu přepravovaných cestujících jsou evropskou jedničkou, loni jejich služeb využilo na 130 milionů cestujících. 

Témata:  Ryan Air stávka letectví a letadla

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 16:53

Ukrajina tlačí na spojence: Kdyby nám Západ poskytl podporu jako Izraeli, taky jsme se ubránili

Úspěch Izraele a jeho spojenců, kterým se v noci na neděli ve velké míře podařilo zmařit masivní útok íránských raket a dronů, naznačuje, čeho by Ukrajina mohla dosáhnout proti ruským vzdušným útokům, pokud by měla větší podporu od svých partnerů. V reakci na nejnovější vývoj na Blízkém východě to v pondělí podle agentury AP uvedl ukrajinský ministr zahraničí Dmytro Kuleba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy