Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Sazka za minulý rok zvýšila čistý zisk o 94 procent

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Jan Zýka, EuroZprávy.cz

Praha - Loterijní společnost Sazka loni zvýšila čistý zisk meziročně o 94 procent na 994,5 milionu korun.

Tržby firmy vzrostly o 23 procent na 11,3 miliardy korun. Sazka o tom dnes informovala v tiskové zprávě. Za úspěchem Sazky jsou podle generálního ředitele Roberta Chvátala zejména investice do nových produktů i do distribuční sítě, která je největší v České republice.

"V minulosti byly hospodářské výsledky Sazky silně spjaty s úspěšností Sportky, nám se daří tuto přímou úměru stále snižovat," uvedl. Podíl Sportky na celkových tržbách je stále dominantní, nicméně například Eurojackpot a stírací losy tvoří dohromady přibližně čtvrtinu loterních tržeb Sazky, dodal.

Předběžné výsledky za první pololetí letošního roku podle něj naznačují, že letos by tržby firmy měly vzrůst zhruba o šest až sedm procent. "Počítali jsme s výraznějším růstem, ale přibrzdí nás o tři procentní body vyšší loterní daň, která zapříčiní pokles provozního zisku přibližně o 150 milionů korun," doplnil Chvátal.

Témata:  Sazka ekonomika

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 14:49

Soud s Trumpem startuje. 12 porotců rozhodne o jeho osudu

V soudním procesu s Donaldem Trumpem byla celá porota zkompletována, ale její výběr předcházely jisté obtíže. Dva z předchozích porotců byli nahrazeni. Jedna osoba byla omluvena, protože prozradila, že její osobní údaje byly zveřejněny. Druhý byl propuštěn kvůli obavám, že nebyl upřímný ve vyplněném dotazníku. Výsledkem je, že v porotě zasedne sedm mužů a pět žen. Případ sleduje zpravodajská služba PBS News.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy