Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Sázkové kanceláře vydělaly. O sázky na referendum byl velký zájem

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Z brexitu se radují nejen zastánci odchodu Británie z EU a evropské populistické strany, ale také sázkové kanceláře. Většina sázejících totiž věřila, že Londýn v unii zůstane.

Přestože podle průzkumů byly šance na obě varianty zhruba vyrovnané, kurz na brexit se vyšplhal až na 4,1:1. O referendum byl mezi sázejícími relativně velký zájem, celkový objem přijatých sázek dosáhl zhruba pěti milionů korun.

Tipsport i Fortuna přijaly sázky zhruba za dva miliony korun. "V porovnání s fotbalovým šampionátem jsou to drobné, ale ve srovnání s jinými sázkami na politiku to znamená solidní zájem," doplnil mluvčí Fortuny Martin Lánský.

U Fortuny už se dá tipovat i na to, kdo bude britským premiérem po Davidu Cameronovi. Zatím největším favoritem je bývalý londýnský starosta Boris Johnson s kurzem 1,75:1.

Nejvyšší výhru si připsal klient Tipsportu z menšího města v Podkrkonoší. Na variantu brexitu vsadil 100.000 korun a při kurzu 3,5:1 vydělal 250.000 Kč čistého. Naopak 200.000 korun vsazených jiným sázkařem na setrvání připadlo sázkové společnosti.

"Sázející v souboji s bookmakery tentokrát prohráli, což se stává pokaždé, když prohraje favorit. A favoritem zde bylo setrvání Británie v unii, kterému věřilo 85 procent sázkařů. Sázky na referendum se vyšplhaly na 800.000 korun, což je u podobného typu společenských sázek hodně slušný výsledek," sdělila ČTK mluvčí Chance Markéta Světlíková.

Jeden klient Chance prohrál dokonce 300.000 Kč. "S blížícím se referendem se stále více sázelo na setrvání Británie v EU. Kurz se z původních 3:1 vyšplhal až na 4,1:1.

Témata:  sázení Brexit Fortuna

Aktuálně se děje

16. května 2024 21:40

Pavel vyzval k podpoře Ukrajiny i hledání konce války

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy

Ilustrační foto

Ceny spotřebitelských výrobků v Česku v dubnu opět vzrostly

Ceny spotřebitelských výrobků v Česku v dubnu vzrostly o 2,9 procenta ve srovnání s předchozím rokem, což představuje zrychlení oproti březnovému dvouprocentnímu nárůstu. Hlavními tahouny inflace byly ceny potravin, alkoholu a pohonných hmot. Vyplývá to z údajů zveřejněných Českým statistickým úřadem (ČSÚ). V porovnání s předchozím měsícem se spotřebitelské ceny v dubnu zvýšily o 0,7 procenta.