Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

McDonald's vyhrál soudní spor o značku

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Štrasburk - Singapurská firma Future Enterprises si chtěla v Evropské unii zaregistrovat jako ochrannou známku pro potraviny a nápoje MACCOFFEE, což u evropskéhu soudu napadl McDonald's. Soudní při nakonec americký fastfood vyhrál.

Evropský soud druhé instance dnes rozhodl, že McDonald's má exkluzivní právo na používání termínů Mc nebo Mac u názvů potravin a nápojů.

Známku MACCOFFEE evropský Úřad průmyslového vlastnictví odmítl a singapurská firma napadla toto rozhodnutí u soudu. Ten dnes podpořil rozhodnutí patentového úřadu a rozhodl, že použitím této značky by singapurská firma neprávem těžila z dobrého jména ochranných známek McDonald's.

Americký řetězec také uváděl, že požadavek singapurské firmy by měl být zablokován, protože patentní úřad již dříve poskytl firmě McDonald's exkluzivitu na její název a dalších 12 obchodních značek, které mají ve svém názvu předpony Mc nebo Mac.

Témata:  McDonald's EU

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 11:40

Izraelská armáda se dopouští válečných zločinů? Nové nálezy vyvolaly podezření

Úřad vysokého komisaře OSN pro lidská práva (OHCHR) vyzval v úterý k mezinárodnímu vyšetření zpráv o masových hrobech v nemocnicích v Pásmu Gazy, které byly zničeny při obléhání izraelské armády. Podle OHCHR mohlo totiž dojít k páchání válečných zločinů.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy