Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Češi kupují power banky, jako diví. Má v tom prsty Pokémon GO?

Pokémoni dokáží zpříjemnit i nudný nákup v supermarketu
Pokémoni dokáží zpříjemnit i nudný nákup v supermarketu
Foto: EuroZprávy.cz

Praha – Pokémon GO je nepopíratelně hit tohoto léta a i když hra u nás ještě není oficiálně dostupná, většina území už je obsazená lidmi, kteří bojují za svůj tým na mnoha a mnoha stadionech. Většinu hráčů ale trápí to, že hra spotřebovává velké množství baterie. Jedním z řešení jsou tzv. power banky. Server EuroZprávy.cz zjistil, jestli hra zvýšila prodeje těchto přenosných dobíjecích baterií.

Power banky jsou v podstatě přenosné baterie, které si můžete vzít sebou do kapsy a následně z nich dobíjet váš mobilní telefon. Jedná se tedy o ideálního parťáka do terénu, o čemž ví i hráči Pokémon GO.

Z vyjádření manažerů a ředitelů největších obchodů u nás, jde jednoznačně usoudit, že hra zahýbala s prodejem power bank. A to v některých obchodech velmi razantně.

„Zájem o power banky je dvojnásobný, oproti stejnému období před týdnem. Pokémon GO je jediné vysvětlení, které nás napadá. Power banky rostou meziročně o stovky procent, navíc je teď sezóna dovolených, prodávají se opravdu dobře, takže je ten výkyv opravdu velký," řekla pro EuroZprávy.cz PR manažerka MALL.CZ Michala Gregorová.

Někteří prodejci zaznamenali i zvýšený počet dotazů na ideální telefon. „V souvislosti s fenoménem Pokémon GO nám vrostl prodej power bank o 20% a má tendenci stále růst. Výraznější nárůst však očekáváme až po oficiálním uvedení na český trh. Zároveň jsme zaznamenali zvýšený počet dotazů od zákazníků na doporučení mobilních telefonů se spolehlivou GPS a větší kapacitou baterie," uvedla tisková mluvčí společnosti Datart Iva Pavlousková.

"Zájem o power banky ze strany zákazníků v posledních dnech rozhodně sílí. V porovnání s minulým měsícem prozatím evidujeme o čtvrtinu vyšší prodeje. Meziročně pak počty prodaných kusů v tomto týdnu vzrostly na dvojnásobek," prozradil Tomáš Pilský, obchodní ředitel CZC.cz.

Za zvýšený prodej power bank můžou i dovolené

Šílenství kolem pokémonů není jediný důvod, proč lidé nakupují power banky. „Zvýšenou poptávku power bank jsme evidovali přibližně od 8. 6. – 28. 6. Zda-li to bylo způsobeno hitem Pokémon GO nebo obdobím, kdy většina Čechů plánuje dovolenou, říct nedokážeme," uvedl pro server EuroZprávy.cz Libor Malý, obchodní ředitel T.S.Bohemia.

„Aktuálně prodeje přenosných power bank rostou, což souvisí především s obdobím prázdnin a dovolených, kdy potřebujeme jistotu, že naše zařízení vydrží i tam, kde není po ruce elektrická zásuvka. Souvislost s Pokémonem GO proto nemůžeme potvrdit," reagoval marketingový ředitel Alza.cz.

Témata:  obchody mobily Pokemon

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:16

Zaměstnanci UNRWA tvrdí, že je izraelská armáda po zadržení mučila

Zaměstnanci Agentury OSN pro palestinské uprchlíky (UNRWA), které zadrželi izraelské bezpečnostní složky, hovořili o špatném zacházení a mučení v době zadržení. Upozornil na to ve čtvrtek ředitel UNRWA Philippe Lazzarini, uvedl server The Guardian.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy