auto vjelo do davu lidí

Ilustrační foto

V Trevíru vjelo auto na pěší zónu. Zahynulo pět lidí, řada zraněných

Svět

Ve městě Trevíru (Trier) na západě Německa dnes vjelo auto na pěší zónu. Zemřelo pět lidí a nejméně 15 dalších utrpělo zranění, vyplývá z policejních informací, aktualizovaných ve večerních hodinách. Mezi mrtvými je devítiměsíční dítě. Původně policie hovořila o dvou obětech, později o čtyřech.

Ilustrační foto

Auto vjelo do skupiny lidí v Berlíně. Sedm zraněných, někteří těžce

Domov

V centru Berlína dnes ráno mladý řidič sjel ve vysoké rychlosti autem ze silnice a na chodníku srazil skupinu lidí. Sedm chodců utrpělo zranění, tři osoby jsou zraněny těžce, informovala agentura DPA. Policie předpokládá, že se nejednalo o úmyslný útok, řidiče nicméně zatkla a obvinila z pokusu o zabití a z obecného ohrožení. Češi podle českého ministerstva zahraničí mezi oběťmi nejsou.

Německá policie

Po incidentu ve Volkmarsenu je v nemocnici 35 lidí, pachatel utrpěl zranění hlavy

Svět

Po incidentu, při němž v pondělí 29letý Němec autem najel do masopustního průvodu v hesenském Volkmarsenu, zůstává 35 lidí v nemocnici. Dalších 17 bylo ošetřeno ambulantně. Na twitteru to dnes uvedla hesenská policie, podle níž je mezi zraněnými také 18 dětí. Původní údaje hovořily o zhruba 30 zraněných, později policie uvedla, že zraněných je téměř 60. Motiv činu policie stále vyšetřuje.

Bývalý americký voják najel autem do lidí. Děkoval Ježíši, tvrdí svědek

Bývalý voják úmyslně najel autem do lidí. Mluvil o Ježíšovi + VIDEO

Svět

Bývalý americký voják byl ve středu obviněn z pokusu o vraždu osmi lidí, do nichž najel autem na přechodu v rušné ulici kalifornského města Sunnyvale. Čtyřiatřicetiletý muž, který se v minulosti léčil kvůli posttraumatickým stavům, policistům řekl, že proti chodcům svůj vůz obrátil záměrně. Čtyři lidé zůstávají v nemocnici s těžkými zraněními, třináctiletý chlapec je v kritickém stavu, uvedla agentura AP. Motiv činu zatím policie nezná, muž podle ní není spojen s žádnou teroristickou skupinou.

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 21:35

Izraelská armáda potvrdila zabití velitele hnutí Hizballáh

Izraelská armáda v úterý potvrdila zabití velitele proiránského šíitského hnutí Hizballáh, k němuž došlo při útoku na jižní Libanon.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy