Luigi Di Maio

Ilustrační foto

Francouzská "invaze" na Mont Blanc. Itálie znovu rozdmýchala spor o hranici

Svět

Itálie ve středu prostřednictvím svého velvyslance ve Francii kritizovala opatření departementu Horní Savojsko, který tento měsíc vyhlásil přírodní ochrannou zónu v oblasti hory Mont Blanc. Informovala o tom dnes agentura APA. Řím označil krok francouzských úřadů za vměšování, protože se podle něj týká i italského území.

Luigi Di Maio

Zkreslené zprávy o koronaviru? Šéf italské diplomacie kritizuje CNN kvůli mapě

Svět

Italský ministr zahraničí Luigi Di Maio kritizoval americkou televizi CNN, že zkresluje realitu o nákaze novým koronavirem. Di Maiovi se nelíbila mapa ke zpravodajství CNN o koronaviru, na níž červené šipky vycházející z Itálie míří do různých zemí, zatímco u Číny, odkud se virus do světa od prosince šíří, nebylo nic. Di Maio dodal, že CNN není jediný sdělovací prostředek, který Itálii v souvislosti s touto epidemií vykresluje špatně. Jiná média ale nejmenoval.

Luigi Di Maio

Macronova hysterie? Itálie si s Francií vyřizuje účty

Svět

Komentář Josefa Brože - Dolehlo to až k nám. Přestože různice, jimiž procházejí francouzsko-italské vztahy v těchto dnech, vypadají dramaticky, v zásadě nejde o nic dramatického. Když ve čtvrtek minulého týdne odvolala Paříž svého velvyslance z Říma, všechny agentury zopakovaly, že se tak stalo naposledy v roce 1940. Znamená to snad, že obě země, zakladatelské státy Evropského společenství, nyní Evropské unie, vstoupily do války?

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 8:21

Česká televize odhalila jména všech deseti účastníků letošní StarDance

Jména všech deseti účastníků podzimní třinácté řady StarDance jsou známá. Česká televize ve středu na sociálních sítích odhalila jména pěti mužů, kteří se objeví na parketu. Už v pondělí prozradila, jaké slavné ženy budou usilovat o titul královny tanečního parketu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy