Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nelovte Pokémony, ale muslimy, upravený poutač způsobil bouři na internetu

Pokémon GO
Pokémon GO
Foto: Nintendo

Praha - Na českém internetu je opět veselo. Může za to upravený poutač společnosti Kooperativa, v němž autor vyzval k lovení muslimů namísto Pokémonů.

Poutač odkazuje na nesmírně populární hru Pokémon Go, v níž hráči loví po celém světě animované příšerky. Hra se dočkala obrovské popularity i v České republice, čehož využil Martin "Brooch" Brož a upravil poutač společnosti Kooperativa.

S nápisem "Nelovte Pokémony, ale muslimy" doslova zahltil český internet. Upravenou verzi původního poutače přesdílela například stránka Blok proti islamizaci nebo nebo bývalý místopředseda pražských svobodných Pavel Pešan.

Kooperativě se ale tato parodie nelíbí. "Kooperativa je slušná společnost... Proto vás žádáme o smazání tohoto příspěvku. Urážlivý výrok jste spojili s naší značkou. Vaše jednání považujeme za protiprávní. V případě, že nedojde ke smazání příspěvku do pondělí 25. 7. 2016, budeme se bránit právní cestou," uvedli její zástupci.

Podle serveru aktualne.cz ale Brož tvrdí, že kampaň nebyla namířena proti uprchlíkům a islámu. Podle něj Kooperativa tím, že ve své reklamní kampani využila motiv pokémonů, sama zneužila nápad někoho jiného. "A islám je téma dne, které se řeší od rána do večera. Tak jak jinak zareagovat než to na tu přiblblou kampaň napojit," řekl serveru.

Reakce pojišťovny se nebojí. "Můžou se po mně vozit, ale to by se museli vozit po každém, kdo něco paroduje," uvedl s tím, že svůj původní obrázek z internetu stáhl. "Svůj účel splnil, už se to šíří samo. A tím, že se v tom Kooperativa maže, tomu napomáhá," tvrdí.

Témata:  muslimové Pokemon

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 8:36

Langšádlová končí ve vládě. TOP 09 oznámila, že podá demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy