Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Stát hledá správce registru vozidel. Přihlásilo se pět firem

Ministerstvo dopravy
Ministerstvo dopravy
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Zájem o správu centrálního registru vozidel projevilo pět firem. Konkrétně jde o společnosti S.ICZ, O2 IT Services, OKsystem, AutoCont CZ a sdružení společností T-Mobile Czech Republic a COMMIT.

ČTK to řekl mluvčí ministerstva dopravy Tomáš Neřold. Nejnižší nabídku podle informací ČTK předložila společnost OKsystem, která za čtyřletou správu registru požadovala necelých 60 milionů korun.

Nabídky uchazečů nyní posoudí hodnotící komise, uvedlo ministerstvo dopravy. Podle něj všichni uchazeči splnili formální podmínky a žádný z nich nemusel být po dnešním otevření obálek ze soutěže vyloučen.

Vítěz tendru na provoz registru ale nemusí systém spravovat pouze po dobu čtyř let. Nabídka ministerstva dopravy totiž není omezena časem, ale maximální cenou, kterou úřad stanovil na 165 milionů korun. Po překročení tohoto limitu má být ukončena. Na druhou stranu ale může stát služby nového poskytovatele ukončit daleko dříve a smlouvu vypovědět do 12 měsíců.

Provoz centrálního registru, který vyřizuje žádosti spojené s přihlašováním a odhlašováním automobilů, v minulosti provázela řada komplikací. Po přechodu správy registru z ministerstva vnitra na resort dopravy v roce 2012 systém opakovaně zkolaboval a i po několika měsících si uživatelé stěžovali na celou řadu nedostatků.

Témata:  registr silničních vozidel Ministerstvo dopravy České republiky

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 21:41

Vláda rozhodla o pokračování podpory firmám, které exportují na Ukrajinu

Vláda na středečním jednání rozhodla o pokračování podpory firmám vyvážejícím své zboží a služby na Ukrajinu. Schválila také dar pěti nevyužívaných vozů Službě státní ochrany Ukrajiny a rozvojový program státu pro realizaci záměru podpory bydlení, který má pomoci obcím zajistit vhodné pozemky pro výstavbu nájemních obecních bytů.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy