Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Petr Žižka bude novým ředitelem Psychiatrické nemocnice v Dobřanech

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Reprofoto ČT

Dobřany (Plzeňsko) - Sedmačtyřicetiletý lékař Petr Žižka bude jmenován ředitelem Psychiatrické nemocnice v Dobřanech. Šéfem jednoho z největších psychiatrických zařízení v zemi s 1200 lůžky se stane ve středu.

ČTK to dnes řekl mluvčí ministerstva zdravotnictví Ladislav Šticha. Žižka pracuje v nemocnici přes 20 let, od ukončení lékařské fakulty, a od roku 2002 je primářem dětského oddělení.

Bývalého dlouholetého ředitele nemocnice, 73letého Vladislava Žižku, otce nového ředitele, ministr Svatopluk Němeček (ČSSD) loni v květnu odvolal. Učinil tak po vraždě knihovnice v Horní Bříze, kterou ubodal bývalý pacient, jehož nemocnice v lednu propustila.

Němečkovi se nelíbilo, že nemocnice nepočkala na znalecký posudek o stavu pacienta, který trpí paranoidní schizofrenií. Žižka starší v léčebně dále pracuje jako náměstek, podle webu nemocnice je odborníkem pro léčebnou péči.

Za odvolaného ředitele se dlouhodobě stavěla většina zaměstnanců, někteří hrozili stávkou, kdyby odvolání Žižky zůstalo v platnosti. "Podporovali jsme ho pořád, protože za to opravdu nemohl, to se nedá ovlivnit," uvedl Milan Synek, předseda odborů v nemocnici.

Témata:  psychiatrie nemocnice

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 20:14

Kreml nemá strach ze zvratu kvůli raketám ATACMS v rukou Ukrajinců

To, že má Ukrajina přístup k těžkým zbraním dlouhého dosahu včetně raket ATACMS ze Spojených států, v zásadě nezmění výsledek probíhající války. Prohlásil to ve čtvrtek Kreml, uvedla agentura AFP.

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy