Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muslimové v Praze společně s katolíky odsoudí terorismus

Muslimové
Muslimové
Foto: Pixabay

Praha - Ve středu se bude od 18:00 před kostelem Nejsvětějšího Srdce Páně na náměstí Jiřího z Poděbrad na Vinohradech konat demonstrace, na které chtějí čeští muslimové odsoudit nedávné teroristické útoky v Evropě.

Svolavatelka akce Romana Červenková z centra Al Firdaus ČTK řekla, že se muslimové v tichosti zúčastní mše v katolickém kostele, po ní budou na náměstí následovat projevy. Muslimové také chtějí položit ke kostelu svíčky a květiny a symbolicky kolem kostela se v kruhu držet za ruce.

"Už se nedrží starokřesťanská disciplína, že by do kostela mohli jen pokřtění katolíci. To znamená, že nemáme komukoliv, kdo chce v dobré vůli přijít, bránit vstoupit do kostela," řekl ČTK kněz Jan Houkal, který v kostele působí.

Červenková očekává účast zhruba 200 muslimů. Na demonstraci také přečtou veřejné prohlášení zástupci Muslimské obce v Praze, Všeobecný svaz muslimských studentů a mládeže a centra Al Firdaus.

Server Echo24 dnes uvedl, že se muslimové chtěli zúčastnit bohoslužby v kostele sv. Ludmily na náměstí Míru, ale farnost s tím nesouhlasila. Místní farář serveru řekl, že by žádost k iniciativě musela být oficiálně schválena z arcibiskupství, protože pod něj spadají.

Témata:  muslimové Praha církev

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy