Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muslimové přišli na katolickou mši v Praze. Chtějí odsoudit násilí v Evropě

Muslimové
Muslimové
Foto: Pixabay

Praha - Desítky muslimů dnes v podvečer přišly před katolický kostel Nejsvětějšího Srdce Páně na náměstí Jiřího z Poděbrad na pražských Vinohradech. Chtěli tak vyjádřit obavy ze vzrůstajícího násilí v Evropě.

Symbolicky se za velkého zájmu médií účastní také mše, která se v zaplněném kostele koná. Svolavatelka akce Romana Červenková z centra Al Firdaus ČTK před mší řekla, že zatím dorazilo zhruba padesát muslimů.

Svou účastí na shromáždění a bohoslužbě chtějí odsoudit nedávné teroristické útoky v Evropě, mimo jiné na francouzského kněze Jacquesa Hamela zavražděného islamistickými útočníky.

Katolický farní vikář Petr Beneš, který slouží mši, v úvodu přivítal "věřící i přátele muslimy". Prostor v parku před kostelem hlídají městští strážníci, podle nich je přítomna i Policie ČR.

Po mši začne před kostelem shromáždění, na němž vystoupí zástupci muslimské obce a přečtou veřejné prohlášení. Promluvit má i vikář Beneš a mimo jiné výkonná ředitelka Federace žen za světový mír Marcela Rozehnalová.

Témata:  muslimové Praha násilí

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 8:55

Francie omezí kvůli olympiádě lety, povolá vzdušné taxíky

Během slavnostního zahájení olympijských her dne 26. července bude nad regionem Paříže po dobu šesti hodin uzavřena obloha v rámci rozsáhlé bezpečnostní operace. Oznámilo to vedení pařížských letišť, uvedla agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy