Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Mototristy čeká krušný víkend: Připravte na dopravní komplikace a kontroly na hranicích

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Jana Maxová, EuroZprávy.cz

Praha - Ani tento víkend to pro řidiče nebude na silnicích žádný med. Hustá doprava se dá očekávat v okolí Brna, kde se pojede populární motoristický závod. Komplikace budou i v zahraničí, kde se zdržíte nejen kvůli uzavírkám, ale také kontrolám na hranicích.

"Tento víkend bude dopravu blokovat velká cena silničních motocyklů v Brně, opravy a stavby dálnic a kontroly na hraničních přechodech," upozorňuje Ústřední automotoklub, který sestavil přehled komplikací, na které můžete o víkendu narazit.

Velká cena silničních motocyklů v Brně

Očekáváme silný provoz v okolí silničního okruhu v Brně, ale také na rakouském hlavním tahu z Vídně do Mikulova.

Tunel Gleinalm na dálnici A9 uzavřen

Po požáru autobusu zůstává až do zhruba 5. září obousměrně uzavřen tunel Gleinalm na rakouské dálnici A9. Objízdná trasa je vyznačena a vede po místních silnicích Semmering Schnellstraße (S6) a Brucker Schnellstraße (S35).

Festival v rakouském městě St. Pölten

V rakouském městečku St. Pölten se od čtvrtka do soboty koná velký hudební festival. Největší nápor návštěvníků se očekává již ve středu a odjezd návštěvníků z festivalu bude až v neděli, a tak počítejte s velmi silným provozem v okolí města a na dálnici A1.

Stavba dálnice ve Slovinsku

Ve Slovinsku staví tamní správa silnic novou dálnici A4 mezi městem Ptuj a hraničním přechodem s Chorvatskem Macelj. Již minulé víkendy ukázaly, že se tam pravidelně tvoří dlouhé kolony vozidel v obou směrech. Tento trend očekáváme i pro nadcházející víkend.

Uzavírky dálnic v Německu

Od sobotní 6. hodiny ranní se do nedělní 20. hodiny večerní uzavře dálnice A7 mezi exity Gramschatzer Wald - Dreieck Schweinfurt ve směru z Würzburg na Fulda.

Od sobotní 21 hodiny večerní do nedělní 7 hodiny ranní bude obousměrně uzavřena dálnice A7 mezi exity Bockenem - Seesen (Harz).

Kontroly na hranicích způsobují kolony

Kontroly vozidel kvůli migraci způsobují největší komplikace na dálnici A12 na hraničním přechodu Kufstein, dálnici A1 na hraničním přechodu Walserberg nedaleko Salzburgu a dálnici A4 na hraničním přechodu Nickelsdorf. Zdržení tam v dopravní špičce dosahuje několik desítek minut.

Upozornění pro turisty

Státy EU se při silničních i hraničních kontrolách zaměřují také na převoz zbraní. Důrazně nedoporučujeme převážet například nože s délkou čepele nad 10 cm, pepřové spreje, boxery, střelné a sečné zbraně. Pokud policisté nebo celníci podobnou zbraň naleznou, budete mít obrovské problémy a zaplatíte tučnou pokutu.

Témata:  silniční provoz dálnice silnice

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy