Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Krnáčová zuří: Úředník měl akci Konvičky zakázat

Adriana Krnáčová /ANO/, primátorka hl. města Prahy
Adriana Krnáčová /ANO/, primátorka hl. města Prahy
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Ke včerejší akci Iniciativy Martina Konvičky se dnes vyjádřila také primátorka Adriana Krnáčová. Podle ní mělo být "obsazení Prahy džihádisty" zakázáno.

Iniciativa přijela na náměstí v maskáčích s vojenským vozidlem, velbloudem a vlajkou Islámského státu. "Je to naprosté selhání toho úředníka a já z toho budu chtít vyvodit personální důsledky," řekla primátorka.

Pražský magistrát dopoledne vydal prohlášení, že akci zakázat nemohl. Podle něj o plánu, že na Staroměstské náměstí přijedou herci převlečení za vojáky, úředníci sice věděli, neměli ale víc podrobností. Z oznámení podle nich nebylo patrné, že by mohlo vyvolat násilí nebo někoho ohrozit.

Dle Krnáčové ale zmínka o maketách zbraní v žádosti byla. "Ale to není podstatné, ta žádost neměla být povolena tak jako tak," dodala primátorka.

Policie prošetřuje nedělní akci jako výtržnictví, Konvička v neděli uvedl, že chtěl hlavně šokovat. "Nesouhlasím s přijímáním imigrantům, ale taky si nemyslím, že je normální jezdit se zbraněmi po Staroměstském náměstí a vyvolávat strach a paniku," míní Krnáčová.

Témata:  Martin Konvička Adriana Krnáčová Praha

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy