Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Evropa potřebuje zásadní změnu, jinak jí hrozí zničení, tvrdí Klaus

Václav Klaus
Václav Klaus
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Schwerin (Německo) - Evropa potřebuje zásadní změnu, téměř revoluci, jinak jí kvůli masové migraci hrozí zničení. Tvrdí to bývalý český prezident Václav Klaus.

Na předvolební akci Alternativy pro Německo (AfD) v severoněmeckém Schwerinu dnes večer hovořil také o povstání mas a jasně se vymezil vůči německé kancléřce Angele Merkelové. Alternativu pro Německo, mnohými označovanou za pravicově populistickou, Klaus podpořil již po několikáté.

"Považuji to za čest, že mohu znovu promluvit na shromáždění během volební kampaně AfD," řekl na začátku svého asi dvacetiminutového vystoupení Klaus. Činí tak prý s radostí, i když podle svých slov kvůli podpoře strany už přišel o možnost vystoupit na některých německých konferencích nebo univerzitách.

Hlavní část svého projevu přednášeného v němčině, který několikrát přerušil potlesk, věnoval český exprezident migraci, která je také ústředím tématem volební kampaně AfD.

Pokračování masové migrace jiných kultur a civilizací zničí Evropu i bez terorismu, myslí si Klaus. "Teď je jasné a evidentní - doufejme, že také pro vaši kancléřku - že dnešní vlna terorismu je nevyhnutelnou součástí masové migrace," prohlásil také Klaus před asi 150 příznivci AfD.

Témata:  Německo Václav Klaus EU

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 13:40

Mrazivé počasí se v Česku zdrží: Zimní kabáty neodkládejte, přituhne

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve čtvrtek vydal dvě výstrahy před projevy zimního počasí, které jsou očekávány v následujících hodinách a dnech. Na většině území má v noci opět mrznout, na horách pak bude vydatně sněžit.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy