reklama

Na Staroměstském náměstí bylo v neděli pořádně rušno. Odpůrci islámu v čele s kontroverzním Martinem Konvičkou dorazili do centra Prahy na vojenských vozech s islamistickými vlajkami a zbraněmi v ruce a vyděsili tak několik lidí, kteří se při pokusu o útěk zranili. Celou akci předčasně ukončili policisté.

Konvička, který se za stranu Alternativa pro ČR uchází o post v Senátu, v pondělí sdílel video Alternativy, které má ukazovat, že akce probíhala – na rozdíl od toho, co uváděla média – klidně. „Jedno video naprosto nesestříhané a proto dlouhé z kterého si můžete sami udělat úsudek, jak média lžou. Všimněte si servírky v modrém, to je ta, co tvrdila, že tam mají zraněné a utekli jim hosté," napsala strana ke zveřejněnému videu.

Takové zlehčování situace ale pořádně vytočilo provozovatele jednoho z barů přímo na Staroměstském náměstí. Na videu, které za 11 hodin vidělo více než 114 tisíc lidí, je zřetelně vidět, jak lidé v panice začali z podniku utíkat. Někteří navíc upadli a zřejmě si i ublížili.

„Pár vteřin té hrůzy pro ilustraci rozhodně stačí! Vážení přátelé, už jsme nás chtěli té hrůzy ze včerejška v mysli zbavit a více se tím nezabývat. Nejde to však, poněvadž mimo silný prožitek a ostudu neustále vnímáme urážky vůči našim kolegům a náhodným svědkům, prý si vše vymysleli a lžou...Věřte nám, raději by všichni prožili klidný pracovní den. Opravdu nás netěší to uveřejňovat, ať je to prosíme naposledy..." napsal v zveřejněnému videu Tomáš Ságl.