Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zástupci Úsvitu předal Sobotkovi petici proti migračním kvótám

Volební sjezd hnutí Úsvit - Národní demokracie (Praha, 8.8.2015)
Volební sjezd hnutí Úsvit - Národní demokracie (Praha, 8.8.2015)
Foto: Michal Kalášek, EuroZprávy.cz

Praha - Zástupci Úsvitu a BPI předali dnes u příležitosti návštěvy kancléřky Merkelové premiéru Sobotkovi petici proti imigračním kvótám.

"Merkelová se svými pro-imigračními názory řadí po bok levicových extrémistů. Ještě horší je, že své postoje vyváží do ostatních zemí a implementuje v EU," tvrdí Úsvit.

"Premiér Sobotka tento týden prohlásil, že v ČR nechce mít silnou muslimskou komunitu. Proto jsme mu dnes přinesli naší celoevropskou petici proti imigračním kvótám," řekla před Úřadem vlády poslankyně Úsvitu Jana Hnyková.

"V případě, že nepodepíše, bude nám jasné, že se opět jedná jen o předvolební sliby, takové Sobotkovy vývrtky a že po volbách zase otočí," doplnila jí předsedkyně Bloku proti islamizaci Jana Borkovcová.

Úsvit s Blokem proti islamizaci svolávají na čtvrtek do hlavního města celou sérii demonstrací při příležitosti návštěvy spolkové kancléřky Angely Merkelové.

"Demonstrovat budeme nejprve před budovou ČVUT. Od 17 hodin se demonstrace přesune na Prašný most k Pražskému hradu, kam kancléřka přijede za českým prezidentem Zemanem. Poslední akce se uskuteční od 18:30 před Lichtenštejnským palácem, kde má mít Angela Merkelová závěrečnou oficiální večeři. My zde v kontrastu s tím uspořádáme akci Český oktoberfest aneb českým pivem a bavorskou klobásou proti islamizaci," dodal Úsvit.

Témata:  Úsvit - Národní koalice Angela Merkelová uprchlíci

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 9:47

Rusko podle Německa vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu

Rusko podle německého ministra obrany Borise Pistoriuse vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu. Uvedl to v televizi ARD.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy