Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Marek Černoch nebude obhajovat poslanecký mandát, chce se věnovat podnikání a létání

Volební sjezd hnutí Úsvit - Národní demokracie (Praha, 8.8.2015)
Volební sjezd hnutí Úsvit - Národní demokracie (Praha, 8.8.2015)
Foto: Michal Kalášek, EuroZprávy.cz

Praha - Poslanec Marek Černoch dnes oznámil, že v letošních sněmovních volbách nebude obhajovat mandát. Spekulovalo se o tom, že by se bývalý člen Úsvitu mohl objevit na kandidátce hnutí ANO nebo dalších subjektů.

Na sociálních sítích a v rozhovoru pro Blesk.cz uvedl, že se bude věnovat podnikání a létání. "Dlouhou dobu jsem tohle rozhodnutí zvažoval, nakonec jsem se rozhodl, že na čas politiku opustím a budu se věnovat zase své původní profesi, kterou je létání," uvedl Černoch na facebooku.

ČTK řekl, že si je jistý, že se do politiky vrátí. "Teď se chci věnovat byznysu, letectví a jednoho dne se vrátím v plné síle," řekl.

"Pokud chce člověk v politice něco měnit, tak musí mít sílu. Je tu spousta stran, které mají zajímavý program, ale když jsem viděl, jakým způsobem chtějí vést kampaň, a člověk to zažil na vlastní kůži a ví, že to nikam nepovede, tak jsem si řekl, že se z toho na nějakou dobu stáhnu," uvedl.

Černoch před měsícem následoval další členy dolní komory za Úsvit Petra Adama, Karla Fiedlera, Martina Lanka a Janu Hnykovou, kteří se rozhodli se stranou zpřetrhat vazby. Své vystoupení ze strany odůvodnil nesouhlasem s tím, jakým způsobem ji vede předseda Miroslav Lidinský. Odsuzoval zejména jeho snahu spojit Úsvit s extremistickými stranami.

Témata:  Marek Černoch Úsvit - Národní koalice

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 12:42

Senát posunul nová pravidla pro partnerství stejnopohlavních párů k prezidentovi

Senát ve středu na návrh zákonodárců ODS a TOP 09 rozhodl, že nebude projednávat nová pravidla pro partnerství stejnopohlavních párů a umožní tak jejich přijetí. Senátoři vyřadili novelu občanského zákoníku z programu navzdory odporu lidovců. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy