Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Poprask na závodišti v Pardubicích: Z areálu utekli čtyři koně, hřebec pronásledoval klisny do města

Koně
Koně
Foto: Korzo

Pardubice - Ke kurióznímu problému došlo dnes na pardubickém závodišti, kde se konala mezinárodní chovatelská výstava. Z areálu utekli čtyři koně, hřebec pronásledoval tři klisny.

Koně se vydali do města zadní částí areálu. Hlavní branou nešli. Nejprve se splašil jeden kůň ve stáji a další tři šli jako stádová zvířata za ním, prorazili plot a dostali se ven.

Neobvyklých účastníků provozu si všiml policista. Nasedl do auta a jel za koňmi, vysílačkou povolal další posily. Stádo přešlo křižovatkou u Parama a pokračovalo Teplého ulicí a přes třídu Jana Palacha. Policejní hlídky koně vmanévrovaly ke krematoriu a dál do areálu garáží, kde je zablokovaly vozidly.

"Hřebec nám poškodil dvě auta, byl naštvaný, že ho nechceme pustit za klisnami. Budeme to řešit jako škodní událost, ale majitelka je pojištěná," řekl policejní mluvčí Petr Voldán.

Zvířata jsou v pořádku a nic se jim nestalo. Pro hřebce i klisny si záhy přijeli oba jejich majitelé, uklidnili je a naložili do boxů.

Témata:  koně Pardubice zajímavosti zvířata

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy