Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Exdiplomat Kolář skončil v čele Iniciativy pro evropské hodnoty

Brněnská debata Iniciativy pro evropské hodnoty
Brněnská debata Iniciativy pro evropské hodnoty
Foto: evropskehodnoty.cz **www.evropskehodnoty.cz**

Praha - Bývalý diplomat Petr Kolář rezignuje na funkci předsedy dozorčí rady Iniciativy pro evropské hodnoty. Jako důvod uvedl, že nechce, aby úvahy o jeho možné prezidentské kandidatuře negativně ovlivnily činnost občanské iniciativy.

"Důvěra některých lidí mě přirozeně těší, vážím si jí. O případné kandidatuře se však rozhodnu až na jaře příštího roku. Nyní to vzhledem k celkovému ovzduší v Česku a řadě hrozeb pro náš stát zvažuji," prohlásil Kolář, někdejší velvyslanec a náměstek ministra zahraničí.

V poslední době byly podle něj jeho osobní názory často zaměňovány za postoje Iniciativy pro evropské hodnoty, což ne vždy odpovídalo realitě.

"Mám osobně velmi silné názory na řešení migrační krize nebo na boj proti zhoubnému islamismu. Za své názory jsem zodpovědný pouze já, proto chci předejít potenciálně kolizním situacím a od tohoto podzimu vystupovat pouze pod svým jménem soukromé osoby," zdůraznil Kolář.

Iniciativa pro evropské hodnoty si klade za cíl prosazovat principy liberální demokracie a prozápadní orientace zejména na středních školách.

Témata:  Evropské hodnoty prezident ČR Petr Kolář

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 9:59

V Bruselu dnes odstartuje summit EU, bude se jednat o Ukrajině i Íránu

Dnes večer v Bruselu začíná mimořádný summit EU, kde se šéfové států a vlád zaměří na situaci na Ukrajině, Blízkém východě, vztahy s Tureckem a konkurenceschopnost Evropské unie. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy