reklama

„Za jeden z největších úspěchů ČSSD a.s. v jejím boji s Agrofertem a.s. se dá považovat způsob, jakým se jí povedlo přesvědčit mnoho analytiků, novinářů, ambasád a neziskovek, že je jedna zločinecká organizace lepší než ta druhá," komentuje dění posledních dní americký novinář Erik Best, podle kterého jsou "prohnilí všichni".

Ten poukazuje, že tři ze čtyř českých médií stojí na straně ČSSD. Právě tato média podle něj hlasování o zpřísnění pravidel o střetu zájmů pro ministry uvítala. „O tom, že to protistraně otevírá dveře k větším krádežím, už se nemluvilo," rýpnul si Best ve svém zpravodaji.

„Kdokoli zpochybní toto hlasování, bude teď médii nakloněnými ČSSD označen za příznivce Andreje Babiše, stejně jako jsou kritici Hillary Clintonové často znevažováni jako fanoušci Donalda Trumpa a stejně jako je každý, komu se nelíbí americká zahraniční politika, zařazen do přihrádky sympatizantů Vladimira Putina," varuje.

„Skutečně si vždycky musíme vybrat stranu, jako by existovaly jen dvě možnosti? Svět potřebuje více lidí, kteří se ozvou a řeknou, že prohnilé jsou obě strany, obě nás vedou do pekel a jen my sami s tím můžeme něco udělat," burcuje novinář.