reklama

Řada lidí najde stejně jako loni pod stromečkem dron. Jejich popularita v poslední době rychle stoupá. "Očekáváme zájem o chytrou elektroniku, mobilní telefony, novou generaci univerzálních zrcadlovek, akční kamery, ale také o outdoorové kvadroptéry a nanodrony," uvedla za e-shopy skupiny Rockaway mluvčí Michaela Papežová.

Prodeje dronů ještě v ČR zdaleka nedosáhly svého vrcholu a každým rokem stoupají. Expert Elektro očekává, že zájem o drony poroste letos meziročně o desítky procent. Lidé za ně nejčastěji utratí mezi dvěma až třemi tisíci korun.

"Po loňském boomu selfie tyčí to letos budou brýle pro 3D realitu, s tím spojené mobilní telefony, ale i herní konzole," uvedla mluvčí společnosti Euronics Lenka Mastešová. Jedním z kandidátů na hit letošních Vánoc jsou například virtuální brýle PlayStation VR.

Podle prodejen Datart bude nejvíce rostoucí kategorií pro letošní Vánoce nositelná elektronika - fitness náramky či chytré hodinky. Letos se podle prodejců výrazně vrátí do hry herní konzole.

Podle Papežové s růstem zájmu o tuzemské cestování roste zájem o doplňky pro trávení volného času v ČR. "Jsou to potřeby na táboření a camping, cyklistická výbava včetně dětských přípojných vozíků, rybářské potřeby, ale také třeba potřeby pro horkou turistiku, jakými jsou sněžnice nebo lokátory," dodala Papežová.