Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předseda ÚOHS Rafaj zrušil pokutu 700 tisíc korun pro ČEPS

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS)
Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS)
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Praha/Brno - Předseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) Petr Rafaj zrušil pokutu 700.000 korun pro společnost ČEPS, která v ČR provozuje energetickou přenosovou soustavu.

Miliardovou zakázkou na stavbu nového vedení v trase Krasíkov - Horní Životice na Moravě se budou znovu zabývat Rafajovi podřízení. ČTK to zjistila z webu úřadu. ČEPS rozhodnutí antimonopolního úřadu vítá.

Úřad původně státní firmě pokutu uložil za to, že uzavřela smlouvu s vítězem dříve, než konkurenční firmě doručila rozhodnutí o námitkách. Podle Rafaje ale bylo v rozhodnutí jeho podřízených několik nedostatků. Proto bylo nutné původní verdikt zrušit.

Úřad podle Rafaje nedostatečně zjistil skutkový stav věci ve světle námitek účastníků správního řízení. Kvůli tomu mohla být věc nesprávně posouzena. Chyby Rafaj našel i při odůvodňování výše pokuty.

"Rozhodnutí úřadu vítáme. Od počátku jsme přesvědčeni, že jsme v ničem nepochybili. I nynější stanovisko úřadu dokazuje, že jsme postupovali v souladu se zákonem o veřejných zakázkách," uvedla mluvčí ČEPS Barbora Peterová.

Témata:  ÚOHS ČEPS

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy