Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

ČSSD vyšle do senátních voleb na Olomoucku Tesaříka, ANO a lidovci sází na lékaře

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Tereza Pokorná, EuroZprávy.cz

Olomouc - Senátor Martin Tesařík bude v podzimních volbách obhajovat mandát za ČSSD na Olomoucku. Jeho protivníkem bude mimo další lékař záchranné služby Milan Brázdil, který je nyní poslancem za ANO.

Kandidaturu Tesaříka schválili členové ČSSD ve stranických primárkách, informovala strana na svých internetových stránkách. Tesařík získal 81 procent hlasů při volební účasti 56 procent.

Lidovci, stejně jako ANO, sázejí na lékaře, jejich kandidátem by se měl stát primář novorozeneckého oddělení olomoucké fakultní nemocnice Lumír Kantor.

Jméno svého adepta zveřejnila nedávno také ODS. Je jím nestraník, člen Konfederace politických vězňů a živnostník Jaroslav Morávek. KSČM bude reprezentovat starostka Moravského Berouna Zdenka Szukalská.

Při posledních senátních volbách v obvodu 61 Olomouc usilovalo o hlasy voličů dohromady sedm kandidátů. Prvním senátorem v tomto volebním obvodu se v roce 1996 stal Josef Jařab (ODA).

Témata:  Olomouc Sociální demokracie (SOCDEM) Volby 2016

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 9:47

Rusko podle Německa vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu

Rusko podle německého ministra obrany Borise Pistoriuse vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu. Uvedl to v televizi ARD.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy