Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pražský magistrát zakázal protest proti pochodu Prague Pride

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Jana Maxová, EuroZprávy.cz

Praha - Pražský magistrát zakázal protest proti srpnové Prague Pride. Odpůrci sexuálních menšin se chtěli sejít ve stejný čas a na stejných místech jako účastníci tradičního pochodu.

Magistrát pořadatele protestního pochodu vyzval k jednání o úpravě doby shromáždění, Pavel Matějný ale v určené lhůtě neodpověděl.

"Byť se nejedná o kolizi v celé délce průvodu, nepovažuje svolavatel s ohledem na zajištění maximální bezpečnosti účastníků Prague Pride a také s ohledem na veřejné vystupování a názory, které prezentuje svolavatel Pavel Matějný, za možné uzavřít dohodu, která by umožnila uskutečnit obě shromáždění ve stejných místech," cituje magistrát v dokumentu pořadatele Prague Pride Petra Kallu.

Matějný festival Prague Pride loni na facebooku označil za "vrchol hnusu a nevkusu" a vyzval k "obraně vlasti". Na jeho demonstraci se na Václavském náměstí sešlo asi 30 lidí.

Nejde o první shromáždění, které úřady Matějnému zakázaly. V roce 2013 mu kvůli obavám z extremismu zakázaly shromáždění a pochod v Českých Budějovicích. Ústavní soud loni odmítl jeho stížnost.

Témata:  Prague Pride Praha

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy