Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

První odezva na volby: Hamáček čekal větší úspěch ČSSD

Jan Hamáček /ČSSD/
Jan Hamáček /ČSSD/
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Předseda Sněmovny a místopředseda ČSSD Jan Hamáček čekal větší úspěch své strany v senátních a krajských volbách, řekl České televizi po sečtení zhruba čtvrtiny okrsků.

S celkovým hodnocením ale chce počkat až na konečné výsledky. Prostor pro personální změny ve straně kvůli výsledkům nevidí.

"Čekali jsme lepší výsledek. Ukazuje se, že se potvrdily celostátní průzkumy, které ukazují na první hnutí ANO, sociální demokracie byla druhá," řekl.

ČSSD podle něj sice počítala s vítězstvím v Jihočeském kraji a na Vysočině, které jí průběžné výsledky přisuzují, počítala ale i s lepším výsledkem v dalších krajích.

Průběžné výsledky podle Hamáčka také ukazují, že v mnoha krajích bude složité sestavit funkční radu, protože zřejmě bude třeba vytvářet koalice o více členech. I proto je podle něj předčasné hovořit o dopadech voleb, protože teprve povolební vyjednávání rozhodne, v kolika krajských vládách ČSSD zasedne.

Témata:  Jan Hamáček Sociální demokracie (SOCDEM)

Aktuálně se děje

21. dubna 2024 20:38

Mrazivé noční počasí až do odvolání. Výstraha platí téměř pro celou zemi

Mrazivým počasím začne i nadcházející týden, do jehož začátku zbývá pár hodin. Teploty budou v noci klesat pod nulu téměř na celém území republiky, platí výstraha Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy