Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hnutí ANO nám vzalo voliče, tvrdí komunista Pojezný

Volby do zastupitelstev krajů 7. a 8. října 2016.
Volby do zastupitelstev krajů 7. a 8. října 2016.
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Brno - KSČM v Jihomoravském kraji získala v letošních krajských volbách zhruba o polovinu hlasů méně než před čtyřmi lety a z druhého místa spadla na čtvrté.

Tehdy měla přes 18 procent hlasů, nyní přes devět. Z 16 mandátů spadne na sedm. Hlasy KSČM sebralo vítězné hnutí ANO, řekl dnes ČTK lídr jihomoravské KSČM a poslanec Ivo Pojezný.

KSČM byla před čtyřmi lety druhá za vítěznou ČSSD, nyní se obě strany propadly. ČSSD měla před čtyřmi lety přes 27 procent, nyní má 15,5 procenta. Vyhrálo ANO před KDU-ČSL, ČSSD a KSČM.

"Volbami zamíchal nový politický subjekt, který odebral hlasy jak nám, tak i ČSSD. Navíc se do zastupitelstva dostalo mnoho subjektů, takže bude opravdu oříšek se nějak dohodnout na vývoji kraje," uvedl Pojezný.

KSČM zaznamenala propad v celé zemi. "Musíme provést analýzu na centrální úrovni a zjistit, proč jsme neoslovili voliče stejně jako posledně a proč naši voliči přešli k někomu jinému. Teprve na základě toho se rozhodneme, jak dál. Asi budeme muset změnit politiku ve vztahu k veřejnosti," uvedl Pojezný.

Témata:  KSČM Jihomoravský kraj Volby 2016 Hnutí ANO

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 15:10

Londýnem se proháněli splašené vojenské koně

Centrem Londýna se ve středu prohánělo několik splašených koní, uprchli britské vojenské jednotce Household Cavalry. Zranění při tom utrpělo pět lidí, čtyři odvezli do nemocnice.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy