Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rozkol ve středočeské TOP 09. Část zastupitelů chce do koalice

Miroslav Kalousek /TOP 09/
Miroslav Kalousek /TOP 09/
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Koaliční vyjednávání rozštěpila klub středočeské TOP 09. Její lídr Petr Tiso sice ohlásil odchod do opozice, tři z pěti zastupitelů ale vznikající čtyřkoalici podporují.

Novinářům to během dnešního jednání ve Sněmovně oznámili lídři ANO, STAN a ODS a místopředseda středočeské TOP 09 a náměstek mladoboleslavského primátora Daniel Marek.

"Čtyřkoalice je pořád životaschopný projekt a většina zastupitelského klubu TOP 09 chce pokračovat," uvedla kandidátka na hejtmanku za vítězné hnutí ANO Jaroslava Jermanová.

Tiso přitom po odchodu z jednání tvrdil, že TOP 09 je připravena na roli konstruktivní opozice a jednání o koalici pro ni končí. Jako důvod uvedl mimo jiné nominaci Jermanové na hejtmanku.

Podle Marka šlo jen o vyjádření lídra, užší vedení středočeské TOP 09 je prý nakloněno dalším jednáním. "Zůstáváme tři zastupitelé zvolení za TOP 09, kteří podporují tuto koalici, a myslím, že v tuhle chvíli budeme jednat dál," uvedl Marek. Podle něj je otázka, jak se bude dál vyvíjet jeho působení ve straně, v TOP 09 by ale rád zůstal.

Témata:  TOP 09 Středočeský kraj

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy