reklama

Napadl je v noci z úterý na středu v jejich bytě ve Srázné ulici. V sobotu nad ránem sám přivolal do bytu policii a stejný den se k oběma vraždám přiznal.

Podle prvních zjištění kriminalistů zavražděný bratr asi trpěl duševní poruchou. "Byl doma, matka se o něj starala, i to by se mohlo brát jako jeden z důvodů," uvedl kriminalista Pavel Kubiš. "Vydal nám vražednou zbraň, vydal nám oblečení, které měl na sobě v době vraždy," doplnil.

Obviněný muž žil převážně v Brně, ale do Jihlavy se pravidelně vracel. Od bytu v panelovém domě, kde žila jeho matka s bratrem, měl klíče. V noci, kdy podle policie vraždil, si přinesl kuchyňský nůž s poměrně dlouhou čepelí. Matce, jež se vzbudila, zasadil větší množství ran. "Následně přešel do vedlejšího pokoje, kde usmrtil i svého bratra," uvedl Kubiš. V bytě pachatel vše naaranžoval tak, aby to vypadalo na loupežné přepadení a odnesl finanční hotovost. Pak odjel zpátky do Brna.

Kriminalisty do bytu mladý muž přivolal v sobotu tři hodiny po půlnoci. Řekl jim, že do Jihlavy přijel z Brna v pátek odpoledne, ale nejdřív se sešel s kamarády a doma že pak našel mrtvé. "Věc byla taková nejasná," uvedl Kubiš. Kriminalistům se zdálo nejpravděpodobnější, že pachatelem by mohl být někdo blízký rodině.

Muž zatím nebyl trestán. O jeho umístění do vazby dnes rozhodl Okresní soud v Jihlavě. Kolem poledne byl mladý muž eskortován do vazební věznice v Brně.